Ko- & kælvningsstalde

Spar 50% på belysning ved at skifte armaturer i stalden ud med LED eller induktion

Belysning i ko- og kælvningsstalde kræver mere end bare godt lys. Det kræver også lamper, der kan holde til omgivelser med ammoniak, har gode muligheder for vedligehold og i sidste ende en lang levetid. LED- og induktionsbelysning leverer på alle disse områder men med det halve strømforbrug i forhold til andre typer af belysning.

Vi tilbyder landbrug med ko- og kælvningsstalde en helt gratis og uforpligtende gennemgang af belysningen samt en grundig rapport over forventet besparelse, dokumentation af belysning og beregning af tilskud fra energiselskabet.

Læs videre under produkterne, og bliv klogere på, hvorfor LED- og induktionsbelysning er de rigtige løsninger for jer, eller kontakt os allerede nu, for en uforpligtende gennemgang af jeres belysning på kim@led-salg.dk

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Godt lys skaber en bedre trivsel og større produktion

Studier har vist, at godt og højt lysniveau i stalden 16 timer i døgnet gavner trivslen for både mennesker og dyr. Derfor er det også vigtigt at vælge det rigtige lys og veksle mellem lys og mørke – på den måde øges produktionen af eksempelvis mælk.

LED- og induktionsbelysning leverer begge en konstant og klar lyskilde, og har de længste levetider af alle belysningsteknologier på markedet. Vi vil i denne forbindelse benytte et par linjer til at forklare, hvad forskellen på LED og induktionsbelysning mere præcist er.

LED lys er punktlys. Det vil sige, at lyset er centreret fra et enkelt punkt, lidt ligesom laserlys, hvilket gør, at det kan være ubehageligt at kigge direkte på kraftige LED lyskilder – og netop kraftige lyskilder er ofte et behov i stalde. Ved induktionsbelysning er lyskilden til gengæld spredt gennem et rør, og derfor også over en større overflade. Det betyder, at man uden problemer kan kigge direkte på lamperne uden gener.

LED pærens fordel er, udover et lavt energiforbrug og lang levetid på 25.000 timer, pærens evne til at dæmpe effektivt. Her kan induktion kun dæmpes til omtrent 50% af sin styrke.

Induktionens fordel er først og fremmest levetiden på 80.000 timer modsat lysstofrørs ca. 10.000 timer. Dertil kommer de andre fordele såsom at lyset tænder hurtigt, der kun bruges det halve i strøm sammenlignet med lysstofrør, og der leveres et konstant og klart lys hele levetiden. I behøver derfor ikke bekymre jer om blinkede eller svagt lys i slutningen af lampens levetid. Derudover er induktion som nævnt behagelig at kigge på, også selvom der er tale om en kraftig lyskilde – hvilket typisk er påkrævet i ko- og kælvningsstalde.

I særligt ko- og kælvningsstalde vil vores anbefaling derfor være induktionsløsningen. Det betyder et mere pålideligt, effektivt, og behageligt lys – og en bedre produktion.

Kontakt os for en uforpligtende gennemgang på info@led-salg.dk

Lad os dokumentere lysmængden, beregne besparelsen og ordne papirarbejdet

Som en del af vores gennemgang tilbyder vi også en grundig rapport, hvor vi dokumenterer lysmængde, besparelse og tilskud fra energiselskabet – helt gratis og uforpligtende.

I forbindelse med nybyggeri eller renovering af ko- og kælvningsstalde er der behov for en nøjagtig simulering af lysstyrken, inden der træffes en beslutning om lyskildeteknologi. Vi dokumenterer alle projekter med Dialux kalkulationer, og på den måde får I et godt overblik over den lysmængde, I kan forvente, inden installationen af lamper påbegyndes.

Dialux simulering

Kostald beregning

Vi gennemgår også den besparelse, jeres nyligt installerede belysning vil bringe jer. I den forbindelse tager vi højde for to ting: lavere kWh forbrug og mindre vedligehold.

Først og fremmest kan I forvente, at jeres nye belysning vil bringe jeres energiforbrug ned på mindst det halve. Derudover beregner vi også al den belysning, I slipper for at skifte fremover. Med en 8 gange længere levetid ved induktion, kan det hurtigt betyde en klækkelig besparelse. Alt dette beregner vi i rapporten.

Endelig indeholder rapporten en beregning af det tilskud, I kan få fra energiselskabet i forbindelse med udskiftningen af belysning. Tilskuddet beregnes på den måde, at det første års besparelse, I opnår, modregnes den investering, det vil kræve fra jeres side. På den måde opnår I en besparelse allerede fra første dag.

I får med andre ord et godt overblik og indblik, inden I træffer jeres beslutning.

Kontakt os for en uforpligtende gennemgang på info@led-salg.dk

Bliv klogere på LED og induktion her på siden

Her på vores hjemmeside kan I læse mere om alle fordelene ved LED og induktionsbelysning. Bl.a. kan I læse meget mere om, hvordan induktion fungerer. I kan også blive klogere på termer forbundet med LED belysning, som eksempelvis Ra værdi, Kelvin og Lumen. Endelig kan I også allerede nu få et forsigtigt slag på tasken over, hvor stor en besparelse I kan opnå, ved at skifte til induktionsbelysning.

Hos LED-SALG.dk gør vi alt, hvad vi kan, for at informere alle interesserede omkring fordelene ved LED- og induktionsbelysning. Derfor skal I også være mere end velkomne til at kontakte os på mail: kim@led-salg.dk.