Gartnerier (vækstlys)

Vækstlys til planter behøver ikke være dyrt – spar 50-80% på lysregningen ved at skifte til LED vækstlys

Godt vækstlys er en af forudsætningerne for planters formåen til at vokse, og det kræver først og fremmest det rigtige spektrum og den rigtige farveblanding i lyset, for at opnå en optimal fotosyntese. Men derudover er det også vigtigt, at lyskilden gengiver planternes farver korrekt, for dem der skal se på dem.

Ved at skifte til LED vækstlys opfyldes alle disse kriterier, samtidig med at I sparer 50-80% i strømforbrug til belysning. Vi gennemgår jeres belysning og fremsender efterfølgende en grundig rapport, hvor vi beregner, hvor meget I kan spare ved at skifte, samt hvor meget I kan opnå i tilskud – helt uforpligtende og uden omkostninger.

Under produkterne kan I læse mere om, hvorfor LED vækstlys er den rigtige løsning for jer. I kan også allerede nu kontakte os for en uforpligtende gennemgang og beregning.

Kontakt os for en uforpligtende gennemgang på info@led-salg.dk.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

God plantevækst kræver det helt rigtige vækstlys

Planter absorberer lys gennem et grønt pigment i selve planten kaldet klorofyl. Lyset som klorofyl absorberer danner energi, der sammen med vand og kuldioxid bruges til at opbygge sukker – det er denne proces, der kaldes fotosyntese.

Men det er ikke alt lys, der er optimalt for fotosyntesen. Kun den synlige del af spektret er godt for plantevæksten - denne del kaldes også Photosynthetically Active Radiation eller ”PAR”. Fotosyntesen foregår inden for 380-720 nanometer på PAR skalaen, og nedenfor ses, hvordan planter reagerer på de forskellige lyskilder i spektret.

Planter og lys

Hvilken lyskilde er så bedst?

Det kan være svært at svare på, da der ikke er noget ”optimalt” spektrum til frugter, grøntsager og blomster. Det skyldes, at der er mange forskellige ting, der er godt for det ene, men måske ligegyldigt for det andet.

Tommelfingerreglen er dog, at man skal bruge 10% blåt og resten rødt lys for optimal fotosyntese, og derudover 10% hvidt lys, hvis man vil se planternes farver korrekt. Men ellers afhænger det rigtige lys af det vækststadie, planten er på.

Frø påvirkes eksempelvis ikke synderligt meget af lyset. Nogle frø påvirkes ganske vist af dagslængden, men ellers ikke. Det gør fremspirende planter til gengæld, og her er det vigtigt, at de får tilstrækkeligt blåt lys, da der ellers er en risiko for, at de strækker sig for meget. Derudover kan spirer have gavn af varmen fra vækstlamperne.

Der er altså ikke den perfekte enkelte løsning til alle vækststadier, men man kan sikre optimalt vækstlys ved at have forskelligt lys til de forskellige stadier, såfremt man har mulighed for det. På den måde kan man flytte planterne til det passende lys, alt efter hvilket stadie de befinder sig på, og på den måde give optimale vækstbetingelser.

Vi tilbyder en gratis og helt uforpligtende gennemgang af jeres belysning, og dette indebærer også en grundig rapport, hvor vi, udover at beregne jeres besparelse, også gennemgår hvilket lys og hvilke lamper, der vil sikre optimale vækstbetingelser i lige netop jeres situation.

Kontakt os for en uforpligtende gennemgang på info@led-salg.dk

Hvad indeholder rapporten?

I vores rapport gennemgår vi først og fremmest den besparelse, I opnår ved at halvere jeres strømforbrug. Men jeres besparelse indebærer også alle de lamper og pærer, I fremover slipper for at skifte. I mange tilfælde er der også mulighed for at opnå tilskud fra energiselskabet ved at skifte til LED. Endelig tillægger vi dokumentation for, hvilken lysstyrke og kvalitet I kan forvente af jeres nye LED vækstlamper. Alt dette fremsender vi til jer, efter at have gennemgået jeres belysning, helt kvit og frit.

Beregningen af besparelsen vil, udover lavere strømforbrug, også komme fra LED induktionslampens langt længere levetid, mere pålidelige, og ganske enkelt bedre vækstbelysning.

Eftersom levetiden på en induktionsvækstlampe er markant længere end nogen anden teknologi på markedet, spares der ikke kun arbejdstimer i forbindelse med udskiftning af lamper. I sikrer også et meget jævnere lysniveau og dermed et mere ensartet vækstforløb for planterne.

Udover optimale vækstbetingelser, er energitilskud fra energiselskabet også en del af vores rapport. Tilskuddet beregnes på den måde, at første års besparelse dækker en del af jeres investering, og på den måde kan I spare penge allerede fra første dag I skifter til LED vækstbelysning. Vi ordner alt papirarbejdet i forbindelse med beregningen, og modregner tilskuddet på jeres faktura. På den måde skal I ikke bekymre jer om noget i den forbindelse.

Kontakt os for en uforpligtende gennemgang på info@led-salg.dk

Brug os til at blive klogere på LED belysning

Her på hjemmesiden kan I blive klogere på alle de fordele, der er ved at skifte til LED belysning, hvilke termer, der betyder hvad, og hvilke produkter, der leverer den bedste ydelse I lige præcis jeres situation.

I kan eksempelvis læse meget mere om induktion, og se hvordan det kan sikre et bedre arbejdsmiljø, lavere strømforbrug og bedre vækstbetingelser for jeres planter.

Hos LED-SALG.dk gør vi alt, hvad vi overhovedet kan, for at informere private, virksomheder og foreninger om alle de fordele, der er ved at vælge LED som løsning. Derfor er I mere end velkomne til at kontakte os med spørgsmål eller til en uforpligtende gennemgang af jeres belysning, på mail: info@led-salg.dk.