Induktion og besparelse

Induktionsbelysning har en effektivitet på 85 Lumen/watt, hvilket betyder at tilfører du 1 watt, får 85 Lumen.

Induktionslyskilder vs. kviksølvslamper

Induktionslyskilder kan i dag erstatte mange af de tidligere kendte kviksølvslamper, som er ulovlige at bruge fra den 1. januar 2015, og ved at skifte kviksølvslamperne til induktion vil man opnå en strømbesparelse på op til 80%.

Selvom induktionslyskilden bruger meget mindre strøm, så ligger den største besparelse i besparelsen på løbende vedligeholdelse og udskiftning af kviksølvslamperne.

Da en kviksølvslampe skal skiftes 10 gange i den levetid, som en induktionslyskilde har, så er der store besparelser ved at skifte kviksølvslamperne ud med induktionslamper.

Induktionslyskilder vs. LED

I dag er mange ved at skifte til LED lyskilder, men faktisk er induktionslyskilder billigere i drift end LED, da de har samme eller bedre effektivitet specielt i forhold til high power LED, da levetiden min. er 2 til 4 gange længere, og da induktionslamperne koster det samme som high power LED lamperne.

High power LED er dermed mindst dobbelt eller firedobbelt så dyrt som at bruge induktionslyskilderne, blot i forhold til indkøbet af nye lyskilder. Hertil kommer så lønomkostningen ved at skifte LED lyskilderne.

I mange situationer er det heller ikke muligt at skifte LED lyskilden i en highpower LED lampe, og det er dermed nødvendigt at skifte hele lampen og det gør udskiftningen endnu dyrere.