INDUKTIONSBELYSNING

Når du skal bruge masser af lys til stalden, udendørspladsen eller lager- og produktionshallen, så skal du vælge induktionsbelysning.

Induktionsbelysning har op til 100.000 timers levetid (LED har kun 25.000 timers garanteret levetid), 5 års garanti og en billigere pris end LED belysning.

Største fordel ved induktionsbelysningen er, at det er lys uden blænding. Du slipper for det blændende lys, som man får ved de kraftige LED lamper.

Induktionslys er simpelt lys

Det er ikke særligt kompliceret at lave en induktionslampe, og derfor er den også billigere at købe end en tilsvarende LED lampe, når man sammenligner både indkøb og efterfølgende drift over 15 til 20 år, hvor LED lampen er nødt til at blive skiftet 2 til 3 gange, alt imens induktionslampen ikke kræver udskiftning.

Induktionslampen og varmeafgivelse

Der er ikke særlig stor varmeafgivelse fra en induktionslampe, og lyskilde og elektronik er oftes adskilt fra hinanden, hvilket mærkbart forøger levetiden på elektronikken, og derfor kan der også gives 5 års garanti på hele lampen.

Kraftige LED lamper afgiver meget varme og kræver derfor også store køleflader og elektronikken er sammenbygget med LED dioderne og dermed udsættes elektronikken for en stor varmepåvirkning, som forringer komponenternes levetid.

Derfor skal du vælge en induktionslampe, se en del af vores udvalg herunder.

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.

Induktionsbelysning - bedste lys i længst tid

Induktionsbelysning udstråler lyset på samme måde, som vi kender det fra glødepærer og metaldamppærer men med meget mere lys pr. brugt watt og i meget længere tid. Derfor er induktionsbelysning i mange situationer et bedre valg end LED.

Levetid på induktionslyskilder

Levetiden på induktionslyskiler er op til 100.000 timer og i nedenstående figur er der vist en sammenligning af de forskellige lyskilder, der findes på markedet.

Lyskilde levetid - Induktion

Af ovenstående model ses det, at ingen anden lyskilde har så lang levetid som eksterne induktionslyskilder, og at LED lyskilder kun har den halve levetid af induktion.

Lysstyrken på ekstern induktion er også meget mere jævn end på nogen anden lyskilde, hvilket betyder at man har den samme specificerede lysstyrke i mange tusinde timer.

Induktionsfakta

Lang levetid: 100.000 timer

Lang garanti: 3 til 5 år

Stort lysudbytte/watt: min. 85 lm/watt

Powerfactor: 0,98 til 0,99

Ingen vedligeholdelse i op til 100.000 timer, så store besparelser i forhold til eksisterende kviksølvslamper, metaldamplamper og LED belysning.

Samme pris som High power LED eller billigere.

Eksterne induktionslyskilder har store fordele i forhold til LED belysning, når der skal bruges meget lys som f.eks. gadebelysning, lys i lagerhaller, tunnelbelysning, drivhusbelysning eller andre steder, hvor der kræves lang levetid (ingen vedligehold), lavt strømforbrug (watt) og under ekstreme kuldeforhold.

Læs flere fordele ved induktionslyskilder på dette link.

Ønsker I råd og vejledning om belysning, så kontakt os gerne, så kan vi lave en analyse af jeres behov og hvilke fordele, der er ved at vælge LED eller induktionsbelysning.
Kontakt os på kim@led-salg.dk eller på 28 20 28 28.